Transfery na sezon 2015/2016
Otagowany: transfery 2015/2016, transfery PlusLiga
- This topic has 82 odpowiedzi, 4 głosy, and was last updated 8 Rok, 6 miesiąc temu by Alehandra.
-
AutorWpisy
-
Serio Gromadowski?? To już wolałem Muzaja!Gromadowski gra słabo, przecież nawet w Lubinie pierwszym atakującym był Romać. Lepiej by Skra zrobiła gdyby zatrudniła jakiegoś młodego zawodnika. A tak wydaje mi się, że Wlazły znowu będzie grał sam cały sezon. W ogóle „wzmocnienia” Skry w tym roku to jakaś porażka…
hehe faktycznie „wzmocnienia”… 😀 no ale Skrze chyba jeszcze brakuje przyjmującego nie? Na miejsce Włodarczyka, więc może przynajmniej na tej pozycji nastąpi jakaś zmiana na plus 😛
PS. Co z tym Wojtaszkiem?> Będzie grał w Resovii czy nie? Na stronie dalej nie ma żadnego info, lipiec sie już zaczął wiec chyba mu już kontrakt wygasł z Jastrzębiem.
O Wojtaszku dalej nic nie wiadomo, jedyne info mówiące o tym, że przeszedł do Resovii to wypowiedź Grodeckiego.
Marcin Możdżonek wrócił do PlusLigi i zagra w Cuprum Lubin, natomiast z Jastrzębia odszedł Grzegorz Koso. Jego miejsce zajmie Piotr Hain z Olsztyna.
Resovia z nowym przyjmującym – Thomasem Jaeschke. Wygląda na to, że w razie problemów Schopsa Kurek będzie grał na przyjęciu, czyli chyba skład już Resovia ma domknięty.
A dzisiaj do Reski dołączył kolejny przyjmujący Julien Lyneel. Teraz Reska ma 6 przyjmujących, chyba że liczymy Kurka już jako atakującego. I patrząc na ich skład personalnie to wygląda naprawdę imponująco. Ciekawe jak będzie na boisku. Ale chyba i tak z jednym przyjmującym się pożegnają – czyżby z Penchevem? Chyba że będzie siedział na trybunach
Raczej z nikim się nie pożegnają. Bo podobno Achrem nie jest gotowy do gry, więc będzie czterech przyjmujących, a Kurek na atak. Trochę szkoda, że jeden z takich świetnych atakujących będzie siedział na ławce.
No i wreszcie oficjalne info o Wojtaszku 🙂 czekałam czekałam i się doczekałam. Najpierw podziękowali Żurkowi, a na drugi dzień info o Wojtaszku 😀 teraz się zastanawiam kto w tym sezonie zrobił lepsze transfery: Resovia czy ZAKSA? 😀
Obie drużyny mocno wzmocniły swoje składy. ZAKSA postawiła na zawodników ogranych, bardziej doświadczonych. Z kolei Resovia zainwestowała w młodych (Śliwka, Jaeschke), którzy będą stanowić o sile zespołu w przyszłych latach. Jeśli miałabym wybrać, które transfery bardziej mi się podobają to wybieram Resovię.
Mi się wydaje, że skoro Resovia ma trzech zagranicznych przyjmujących to duże szanse na grę w pierwszej szóstce będzie miał Olek Śliwka. No bo przypuszczam, że Kowal mając takich zawodników co chwilę będzie rotował składem. Chociaż w zasadzie to trudno określić ilu obcokrajowców by Resovia miała na boisku. Bo zapowiada się fajna rywalizacja na każdej pozycji. Pożyjemy zobaczymy 🙂
Teraz Kowal przed każdym meczem będzie się głowił kogo wpuścić w pierwszej szóstce.
Ciekawe, który z młodych Serbów zostanie wypożyczony ze Skry. Obstawiam, że zostanie Stanković, a Katić na wypożyczenie.
Ja nie znam ani jednego ani drugiego, więc nie wiem który lepszy 😛
Tine Urnaut zasili szeregi Trentino!
A Lucas Saatkamp już oficjalnie podpisał kontrakt z Modeną.
Nowy Brazylijczyk w Czewie http://www.azsczestochowa.pl/aktualnosci/plus-liga/1233-felipe-airton-bandero-w-azs.html
A Schwarz zostaje w Treflu http://www.sport.trefl.com/siatkowka/aktualnosci/?title=Schwarz+zostaje+w+LOTOSIE+Treflu+na+kolejny+rok&news_id=16962&extra-param=1
Łukasz Żygadło zagra w Iranie razem ze znajomymi Irańczykami 😛 Seyed, Gholami, Mahmoudi, Mahdavi… znane nazwiska 🙂
A Krzysztof Wierzbowski zasilił szeregi Effectora Kielce. Kto jeszcze jest bez klubu z siatkarzy występujących w PlusLidze? Michał Ruciak, Piotr Lipiński, Russell Holmes
-
AutorWpisy